News Ticker

Stolen Rhodes

De verwachtingen waren hoog voor het optreden in NiXenMeeR en zij hebben het waar gemaakt.
Deze uit Philadelphia (USA) afkomstige band zette 14 janari vanaf set 1 NiXenMeeR op de kop. Stevige (southern)rock met bluesy invalshoeken en een vleugje country. Behalve nummers van de cd Bend With The Wind komt er ook een enkele cover langs. Preacherman is natuurlijk één van die sterke eigen nummers met een heerlijk basloopje van Jack Zaferes die ook live heerlijk door de muziek dendert.

Maar ook Devil From Above komt live heel goed uit de verf met een fenomenale solo van gitarist Kevin Cunningham. Met de cover Sympathie For The Devil, worden de Stones afgestoft, zo kan het dus ook.

Vanuit het publiek kwamen er ook goedkeurende reacties op de cover Good Times Bad Times van Led Zeppelin, enkelen hadden de dag ervoor Physical Graffiti zien optreden en waren aardig onder de indruk van deze uitvoering.
Tijdens een korte pauze nam de band de tijd om bij de verkooptafel met fans op de foto te gaan en de gekochte waar te signeren.
In de tweede set lijken de heren er nog een schepje bovenop te doen met ook hier een cover, in dit geval Rosalita van Bruce Springsteen, zelfs verstokte Springsteen fans staan te genieten.

Drummer Chris James zijn werk staat als een huis en heeft er plezier in, zeker gezien zijn mimiek. Zanger, gitarist, toetsenist Matt Pillion, gezegend met een uitstekende strot pakt in de tweede set meerdere keren de saxofoon. Dan gaat het publiek echt uit zijn dak, het vlijmscherpe scheuren op de saxofoon maakt het dat het publiek weer graag op de dansvloer komt.

Dit was weer zo’n pareltje waarvoor je naar een concert gaat en met mij waren er velen in een goed gevulde NiXenMeer.

Voor meer spetterende optredens wil ik ook nog even wijzen op de volgende concerten:
Zondag 22 januari: Tad Robinson Band ft Alex Schultz
Woensdag 1 februari: Radio Birds
Zondag 12 februari: Etta James Experience
Zondag 19 februari: Ben Poole
Zaterdag 25 februari: Shawn James
Vrijdag 3 maart: Josh Hoyer & Soul Colossal
Zondag 19 maart Sugar Ray & the Bluetones
Zondag 27 augustus: Robert Jon & the Wreck

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.